Αφιερώματα Προορισμοί Μέθανα

                 

Μέθανα η λουτρόπολη

Τα Μέθανα είναι μια παραθεριστική περιοχή που η εικόνα της έχει χαθεί από τις περισσότερες τουριστικές περιοχές εδώ και χρόνια. Είναι ένας ρομαντικός προορισμός, κυρίως οικογενειακού και εναλλακτικού τουρισμού.  Κυριαρχεί η απλότητα, η επαφή με τη φύση και οι πεντακάθαρες παραλίες. Είναι μια περιοχή από την οποία λείπει το έντονο τουριστικό περιβάλλον.  Ομως είναι ιδανική για αυτούς που αναζητούν πραγματική ξεκούραση, ηρεμία και την επιθυμία να εξερευνήσουν την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή και να ανακαλύψουν τις πραγματικές ομορφιές της.

Η Λουτρόπολη των Μεθάνων ξεκινά από το κατάφυτο νησάκι των Αγ. Αναργύρων και συνεχίζει με τον όμορφο παραλιακό δρόμο, πάνω στον οποίο βρίσκονται όλα τα μαγαζιά και τα καταλύματα.

Το νησάκι των Αγίων Αναργύρων,

είναι μία μικρή χερσόνησος στην είσοδο της πόλης, απέναντι από τη Βρωμολίμνη και δίπλα στη Μαρίνα στα Μέθανα  Είναι δενδροφυτεμένο και γύρω γύρω σε αυτό υπάρχει ένας πολύ όμορφος πλακοστρωμένος δρόμος, κατάλληλος για ρομαντικούς απογευματινούς και νυχτερινούς περιπάτους. Στο νησάκι βρίσκεται η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων και κάποια κατάλοιπα αρχαίας οχύρωσης της κλασικής και αρχαϊκής εποχής. Κάτω από την εκκλησία υπάρχουν ίχνη από τα Κυκλώπεια Τείχη του 6ου αι. π.Χ.

Το νησί βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα.  Αν και ενώνονται με την Πελοπόννησο με μία στενή λωρίδα γης 300 μέτρων, στην ουσία πρόκειται για νησί, αφού όλη η χερσόνησος βρέχεται από θάλασσα.

Τα Μέθανα αποτελούν μία από τις πιο κατάλληλες περιοχές για Οικογενειακό Τουρισμό.  Διατηρούν μέχρι και σήμερα αναλλοίωτα πάρα πολλά στοιχεία από αυτά που δεν υπάρχουν πια στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Καταπράσινα τοπία, μονοπάτια, σπάνια χλωρίδα, πανίδα, παραδοσιακό χρώμα. Απλότητα, ηρεμία και πολλά αξιοθέατα, αρχαιότητες. Εκκλησίες, ξωκλήσια και Βυζαντινές Εκκλησίες με πανέμορφες αγιογραφίες.

Οι Ιαματικές πηγές των Μεθάνων

είναι αποτέλεσμα της ηφαιστειακής δράσης. Ονομαστές εδώ και χιλιάδες χρόνια για την αποτελεσματική και σωτήρια επίδρασή τους στην υγεία και την ομορφιά.

Η φύση πλουσιοπάροχα δώρισε στα ιαματικά νερά των Μεθάνων πολύτιμα συστατικά σε μεγάλες ποσότητες και τεράστιας θεραπευτικής σημασίας. Γεγονός που δικαιολογεί την μοναδικότητα και την ξεχωριστή θέσης τους στην ιστορία των ιαματικών πηγών, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Τα νερά που αναβλύζουν από τις πηγές «μεταφέρουν», πολυάριθμα πολύτιμα ιχνοστοιχεία μετάλλων και ορυκτών . Προσφέρουν μοναδικές ιδιότητες θεραπείας πολλών παθήσεων και γενικότερης αναζωογόνησης του οργανισμού κάθε ηλικίας.

Εδώ βρίσκεται η μυθική μαγεία ενός αρχαίου μυστικού για την φροντίδα του δέρματος.Αυτό ξαναβρίσκει την ελαστικότητα και την φρεσκάδα του και εσείς μια τέλεια εμφάνιση και αίσθηση νεότητας και ζωντάνιας.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Information

Find More