Αφιερώματα Προορισμοί Ύδρα

               

Ύδρα , το νησί των αντιθέσεων

Ύδρα,

πλησιάζοντας το λιμάνι η  Ύδρα φαντάζει σαν ένας πίνακας ζωγραφικής .  Γκρι, άσπρα και μπλε χρώματα πάνω από το γαλάζιο της θάλασσας, υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και αισθητικής.

Βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, στο μυχό ενός κλειστού όρμου.  Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στη βραχώδη πλαγιά, γύρω από το λιμάνι, δημιουργώντας μια μοναδική αρμονία μεταξύ αρχιτεκτονικής και περιβάλλοντος.

Με την πρώτη σας επίσκεψη ο επισκέπτης που την προσεγγίζει, γυρίζει πίσω στο χρόνο. Εντυπωσιάζεται από τη θέα των ψηλών και επιβλητικών Αρχοντικών που δεσπόζουν στο λιμάνι της Πόλης .  Ταυτόχρονα ένα συναίσθημα μαγείας σας περιβάλλει. Ίσως να είναι η μοναδική αρχιτεκτονική και γραφικότητα του νησιού.  Ίσως πάλι να είναι η μακρόχρονη και η πολιτιστική κληρονομιά του ή ίσως όλα μαζί.

Δεξιά και αριστερά από την είσοδο του λιμανιού βρίσκονται οι Προμαχώνες με τα κανόνια που προστάτευαν παλαιότερα την πόλη, μαζί με την Προτομή του Μιαούλη. Στην αριστερή πλευρά του λιμανιού, δυτικά από το άγαλμα του Α. Μιαούλη, κατά μήκος της προκυμαίας, βρίσκεται το Λιμεναρχείο, που στεγάζεται στην παλιά, πετρόχτιστη μπαρουταποθήκη. Δίπλα στο Λιμεναρχείο, βρίσκεται το μαρμάρινο κτίριο, που στεγάζεται το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο της Ύδρας .  Ακολουθεί το σπίτι της οικογένειας Τσαμαδού, όπου στεγάζεται η φημισμένη Σχολή των Εμποροπλοιάρχων.

Διασκέδαση

Σήμερα το λιμάνι της Ύδρας κατακλύζεται καθημερινά από μικρά και μεγάλα σκάφη, κότερα και κρουαζιερόπλοια.

Μπορείτε να περπατήσετε στην προκυμαία, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της πόλης .  Να περιηγηθείτε στα τουριστικά μαγαζάκια που βρίσκονται στην παραλία . Να θαυμάσετε τα παλιά Αρχοντικά και να επισκεφθείτε τα μουσεία της Ύδρας. Οπως επίσης μπορείτε να θαυμάσετε τα αξιοθέατα της  η να ανηφορίσετε στα στενά πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια και να βρεθείτε στην παλαιότερη συνοικία της Πόλης . Στον μεσαιωνικό οχυρό οικισμό της Κιάφας και από εκεί να απολαύσετε τη θέα που φτάνει μέχρι την Πελοπόννησο.

Κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο του νησιού είναι ότι δεν υπάρχουν αυτοκίνητα ή άλλα τροχοφόρα και οι μετακινήσεις γίνονται μόνο με τα γαϊδουράκια, γεγονός που κάνει την Ύδρα ακόμα πιο γραφική.

Παραλίες

Για κολύμπι μέσα στην Πόλη προσφέρονται τα βράχια της Σπηλιάς, η Υδρονέτα .  Σε μικρή απόσταση από την πόλη το Αυλάκι, το Καμίνι και το Μαντράκι. Η σύνδεση της πόλης με τις άλλες πανέμορφες παραλίες του νησιού, Καμίνι, Βλυχό, Άγιο Νικόλα, Μπίστι … γίνεται μόνο από τη θάλασσα, με καϊκια ή θαλάσσια ταξί.

Στην Ύδρα βρίσκεται η έδρα της Μητρόπολης των νησιών Ύδρα – Σπέτσες – Πόρος, Αίγινα και Αγκίστρι, που βρίσκεται στο χώρο του Δημαρχείου μαζί με το Εκκλησιαστικό Μουσείο. Σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι της Ύδρας δεν ξεπερνούν τους 3.000 και ασχολούνται σχεδόν όλοι με τον τουρισμό, αφού το νησί κάθε χρόνο δέχεται μεγάλο αριθμό από Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Το νησί φημίζεται για τις φυσικές καλλονές του . Για την ήρεμη ζωή που προσφέρει στους επισκέπτες της την ημέρα.  Αλλά και για την έντονη κοσμοπολίτικη ζωή που προσφέρει τη νύχτα.

ΜΙΑ ΜΑΤΙΆ  στα δρομολόγια πριν ξεκινήσετε και το νησί είναι όλο δικό σας

Information

Find More  

Directory

Find More  

Articles

Find More  

Αξιοθέατα στην Υδρα

Αξιοθέατα στην Υδρα Αξίζει κανείς να αγναντέψει το λιμάνι από το λόφο και να δει τα Αξιοθέατα στην Υδρα . Να θαυμάσει το ηλιοβασίλεμα από το Περίπτερο και από τη Σπηλιά . 

Continue reading