Γρεβενά

Αφιερώματα Προορισμοί Γρεβενά - Διαμονή Γρεβενά - Ξενοδοχεία Γρεβενά - Δωμάτια Γρεβενά

                              valia-kalnta

Γρεβενά

Τα Γρεβενά είναι πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού Γρεβενών.

 Έχει 13.137 κατοίκους και είναι έδρα του ομώνυμου δήμου. Η οικονομία της πόλης βασίζεται στις υπηρεσίες και το εμπόριο. Η πόλη εμφανίζεται από την εποχή του Βυζαντίου. Διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις γίνονται το καλοκαίρι, ενώ λαμβάνουν χώρα και διάφορα τοπικά έθιμα όπως αυτό της «Γκαμήλας» την Κυριακή της Αποκριάς.

Το Νοέμβριο του 2007 ανακηρύχθηκαν επίσημα «Πόλη των Μανιταριών».

Τα  μανιτάρια

είναι μύκητες και αποτελούν ένα από τα πέντε Βασίλεια, το δεύτερο σε πλήθος ειδών άθροισμα στον πλανήτη, μετά από τα έντομα. Στον τόπο μας έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2.000 είδη.

Μανιτάρια -και μάλιστα πανάκριβα- παράγουν και οι τρούφες. Ο τόπος μας είναι γεμάτος από τρούφες. Όχι τόσο πολλές ώστε να υποθέσουμε ότι θα μπορούσαμε να πλουτίσουμε από αυτές, αλλά σίγουρα αρκετές, για να μπορούμε να προσθέτουμε κάπου – κάπου στο πιάτο μας το άρωμα τους ή για να προσελκύσουμε επισκέπτες.Τα μανιτάρια μας τρέφουν, μας ψυχαγωγούν, μας θεραπεύουν, μας διδάσκουν και μας εμπνέουν. Χρωματίζουν τις παραστάσεις μας, αρωματίζουν το πιάτο μας και εμπλέκουν στην καθημερινότητά μας τις νεράιδες και τα ξωτικά των παραμυθιών, δίνοντας στη ζωή μας παραδεισένια διάσταση!

Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσα

Η περιοχή της Βασιλίτσας περιλαμβάνεται στον εθνικό κατάλογο των προστατευμένων περιοχών του δικτύου (Natura 2000). Στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, σε  απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της Πίνδου , βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας.

Το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας, είναι  ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα που κρατά χιόνι ως την άνοιξη. Διαθέτει δυο εναέριους αναβατήρες συνολικού μήκους 1.800μ. 3 κυλιόμενους αναβατήρες , baby-lift 350μ, 12 χιονοδρομικές πίστες συνολικού μήκους 7.500μ, τη μεγαλύτερη πίστα αρχαρίων στην Ελλάδα , πιίστα χιονοσανίδας, σχολές σκι, καταστήματα ενοικιάσεως εξοπλισμού, 2 σαλέ ημέρας και ξενώνα.

Εθνικός Δρυμός Βάλια Κάλντα

Ο Νομός Γρεβενών, ευλογημμένος απο το Θεό, να περιλαμβάνει τη ζεστή κοιλάδα «Βάλια Κάλντα».

Πρόκειται για έναν τόπο μοναδικό, περικλειόμενο από ψηλές κορυφές, με αιωνόβια ρόμπολα ηλικίας άνω των 700 χρόνων, με απέραντα δάση μαύρης πεύκης και οξιάς, σπάνια αγριολούλουδα, και πλούσια πανίδα.Το αρκουδόρεμα ,οι καταρράχτες και στα 1960μ  οι λίμνες Φλέγγα, θα σας συναρπάσουν.

Κυριότερες πόλεις χωριά στα Γρεβενά

Σαμαρίνα  –  Γρεβενά   –  Δοτσικό

Information

Find More  

Directory

Find More  

Articles

Find More