Αφιερώματα Προορισμοί Κως

Κως

Η Κως το νησί του πατέρα της Ιατρικής Ιπποκράτη ,  κατοικείται από το 3.000 π.Χ.Κέντρο συνάντησης όλων των σημαντικών αρχαίων ελληνικών πολιτισμών, των δυτικών και ανατολικών πολιτισμών της Μεσογείου.  Ένα εύφορο νησί που η πλούσια παραγωγή του μπορούσε να θρέψει 200.000 ανθρώπους σύμφωνα με τον Όμηρο.

Η πυκνή βλάστηση, τα άφθονα νερά, οι ήπιες ακτές και οι εκτεταμένες παραλίες, διαμορφώνουν ένα ιδανικό περιβάλλον διακοπών που διατηρείται σε υψηλό επίπεδο χάρη στη φροντίδα των κατοίκων της και στις υποδομές που αναπτύχθηκαν και εξελίχθηκαν για να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον.

Κως: όλο το νησί μια απέραντη παραλία

Η Κως είναι το νησί με το μεγαλύτερο μήκος ήπιων ακτών και παραλιών σε σχέση με το όλο το μήκος της ακτογραμμής της πιθανά σε όλη τη Μεσόγειο. Τα 2/3 των ακτών της καταλήγουν σε μικρές ή μεγάλες παραλίες: με παχιά ή ψιλή άμμο, με μικρά ή μεγαλύτερα βότσαλα, με πράσινα, τουρκουάζ ή με βαθύ μπλε νερά, με κύμα ή ηρεμία, με πολύ κόσμο ή με λίγο, κοσμικές και οργανωμένες με ομπρέλες και θαλάσσια σπορ ή ήσυχες και απομονωμένες, παραλίες με φόντο τη Δύση ή την Ανατολή του ήλιου.
Οι πεντακάθαρες και βραβευμένες παραλίες αποτελούν το πρώτο λόγο που η Κως προσελκύει και φιλοξενεί κάθε χρόνο πάνω από 1 εκατ. τουρίστες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.
Δεν υπάρχει άλλο μέρος σαν τη Κω με τόσο εύκολη την πρόσβαση στη θάλασσα και τις πεντακάθαρες παραλίες. Μπορείς μέσα σε πολύ λίγα λεπτά να βρεθείς από οποιοδήποτε μέρος του νησιού σε μια παραλία.

Υπέροχη Τοπική Κουζίνα 

Οι περισσότερες από τις καφετέριες, τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι στην Ακτή Κουντουριώτη στο λιμάνι. Εκεί θα βρείτε αρκετά εστιατόρια και φαγάδικα καθώς και μερικά ωραία καφέ ζαχαροπλαστεία που προτιμούν κυρίως οι Έλληνες τουρίστες.

Υπάρχουν πολλά εστιατόρια σε όλη την βόρεια πλευρά της παραλίας της πόλης της Κω.  Γύρω από την αγορά του Δήμου θα βρείτε επίσης πολλά εστιατόρια και καφετέριες. Σε όλα τα τουριστικά θέρετρα της Κω θα βρείτε πολλά ελληνικά εστιατόρια και ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ και κλαμπ.

Ιστορικά μνημεία να δεις 

Κάστρο της Νεραντζιάς , Ασκληπιείο Κω , Αρχαία Αγορά Κω , Γέφυρα Κάστρου Νεραντζιάς , Δυτική Αρχαιολογική Ζώνη , Κάστρο της Αντιμάχειας ,  Ρωμαϊκό Ωδείο Κω ,  Ναός του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου , Ναός του Ηρακλή , Ο Τάφος του Χαρμύλου  ,  Τζαμί της Λοζιάς ,  Πλάτανος Ιπποκράτη , ……..

Όλα αυτά και πολλά ακόμη θα δείτε στην πανέμορφη Κω  . Δείτε τα δρομολόγια , ετοιμάστε το ταξίδι με αγάπη για την Ελληνική ομορφιά και ξεκινήστε

Φωτογραφίες

 

Information

Find More