Αφιερώματα Προορισμοί Νάξος

Νάξος , η κυρά του Αρχιπελάγους

Νάξος , είναι ένα πανέμορφο νησί που βρίσκεται στο κέντρο των θαλάσσιων διαδρομών του Αιγαίου. Με επιβλητικούς ορεινούς όγκους και εύφορες κοιλάδες, που κατοικείται από ανθρώπους με παράδοση στη μουσική και το χορό, γεμάτη ομορφιές που μαγεύουν τους επισκέπτες.

Με τη μακρόχρονη ιστορία της, τα σημαντικά μνημεία, αλλά και την έντονη τουριστική ζωή, η Νάξος κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα άλλα Κυκλαδονήσια.
Όσες μέρες κι αν καθίσετε στη Νάξο, θα έχει πάντα κρυμμένες γωνιές για να ανακαλύψετε, παραλίες που δεν έχετε ακόμη δει, πύργους και κάστρα που δεν προλάβατε να επισκεφθείτε, αρχαίους ναούς που δεν μάθατε τα μυστικά τους.

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Πέντε νησιά- ένας προορισμός.

H Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, αποτελεί μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό αφού συνδυάζει την απόδραση σας σε άλλα 4 μικρά νησιά: της Ηρακλειάς, της Σχοινούσας, των Κουφονησίων και της Δουνούσας. Τα πέντε νησιά  συνθέτουν τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, εξ ου και ο τίτλος  «Πέντε νησιά.  Ένας προορισμός.»

Naxathlon

Το Ετήσιο Νάξαθλον, διοργανώνεται στη Νάξο κάθε Αύγουστο με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων και ξένων αθλητών τριάθλου, οι οποίοι καλούνται ν’αγωνιστούν στην κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα, στην ποδηλασία και στο τρέξιμο.
Στη διοργάνωση λαμβάνουν μέρος εξαίρετοι αθλητές με διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας προσφέροντας συγκίνηση και δυνατές στιγμές τόσο στους συναθλητές τους όσο και στους θεατές και τους επισκέπτες του νησιού κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Νάξο;

Η Νάξος  μπορεί να είναι ένας προορισμός για όλο το χρόνο, χάρη στο ποικιλόμορφο τοπίο, την φυσική της ομορφιάς και της τοπογραφικής της θέσης. Προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από δραστηριότητες ανάλογα με το ενδιαφέρον και την όρεξη για περιπέτεια!
Φυσικά, η περίοδος αιχμής για το νησί είναι το τέλος της άνοιξης και οι αρχές του φθινοπώρου (Μάιος -Σεπτέμβριος), ειδικά για τις παραλίες και τα θαλάσσια σπορ. Οι λάτρεις του αθλητισμού μπορούν να κάνουν πεζοπορία και ποδηλασία όλο τον χρόνο.

Οι λάτρεις της γαστρονομίας επίσης μπορούν αν εξερευνήσουν και να αγοράσουν  τα διάφορα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού της κάθε εποχής.

Παραλίες

Εξερευνήστε τις απέραντες γαλάζιες παραλίες της Νάξου και μαγευτείτε από τις άγριες ομορφιές της. Στη Νάξο θα βρείτε παραλίες οργανωμένες ή παρθένες, παραλίες για ανακάλυψη, για σπορ ή για οικογενειακή διασκέδαση. Ακόμη, πολλές από αυτές βρίσκονται δίπλα σε αρχαία μνημεία, κοντά σε σημαντικούς υγροβιότοπους, σε μεσαιωνικά κάστρα και βυζαντινές εκκλησίες. Παράλληλα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε παραλίες που βρίσκονται ένα βήμα από τη Χώρα και παραλίες που βρίσκονται σε τοπία εξαιρετικού φυσικού κάλλους, που δεν τα έχει αγγίξει ο πολιτισμός και η τουριστική κίνηση.

Δεν έχετε λοιπόν παρά να συμβουλευτείτε το πως και πότε και με ποιόν τρόπο μπορείτε να πάτε στην Νάξο , κλείστε εγκαίρως τα εισητήρια σας , ειδικά τους μήνες μεγάλης αιχμής , και ……….. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ  

Information

Find More