Τρίκαλα

Αφιερώματα Προορισμοί Τρίκαλα

                     

Τρίκαλα

Τρίκαλα . Ο νομός Τρικάλων είναι ένας από τους 51 νομούς της Ελλάδας και ανήκει γεωγραφικά αλλά και διοικητικά στην περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα είναι ένας από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Τα Τρίκαλα, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, είναι μια όμορφη πόλη χτισμένη στη θέση της αρχαίας Τρίκκης (σύμφωνα με τη μυθολογία, η νύμφη Τρίκκη ήταν κόρη του Πηνειού) και πατρίδα του περίφημου γιατρού της αρχαιότητας, Ασκληπιού. Η πόλη χρωστά σε μεγάλο βαθμό την ομορφιά της στο γραφικό ποταμό Ληθαίο αλλά και στα ιστορικά της μνημεία, την εξαιρετική ρυμοτομία, τις ευρύχωρες πλατείες, τα πάρκα και τους πεζόδρομούς της.

Απέχουν 331 χλμ. από την Aθήνα και 215 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.  Πολλά είναι τα αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφτεί στα Τρίκαλα και την ευρύτερη περιοχή. Η κεντρική γέφυρα της πόλης κατασκευασμένη το 1886 . Το Φρούριο του Ιουστινιανου όπου σήμερα λειτουργεί χώρος αναψυχής. , η παλιά συνοικία της πόλης ακριβώς κάτω από το Φρούριο, ο ζωολογικός κήπος στο λόφο του προφήτη Ηλία. Το Κουρσούμ Τζαμί, το Λαογραφικό Μουσείο, η Δημοτική Πινακοθήκη, το Μουσείο Κατσικογιάννη.  Το Κέντρο Λαϊκής Μουσικής όπου φυλάσσονται προσωπικά ενθυμήματα των Τρικαλινών βάρδων της λαϊκής μουσικής Τσιτσάνη, Καλδάρα, Βίρβου, η Δημοτική βιβλιοθήκη κα.

Σημαντικοί Προορισμοί

Ελάτη και Περτούλι

Χτισμένα στις πλαγιές του Κόζιακα, του πανέμορφου μακρόστενου βουνού στα νότια τηςΠίνδου, τα γραφικά χωριά Ελάτη και Περτούλι αποτελούν από τα πιο αγαπημένα ορεινά θέρετρα της Ελλάδας και πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το πλήθος των επιλογών για διαμονή , σπιτικό φαγητό σε ταβέρνες αλλά και σε προσεγμένα εστιατόρια, το χιονοδρομικό κέντρο και τα δεκάδες αξιοθέατα της περιοχής μπορούν να σας εγγυηθούν ότι θα περάσετε ονειρεμένες στιγμές σε μία από τις πιο όμορφες και αυθεντικές περιοχές του ν. Τρικάλων.

Επισκευθείτε την  γύρω περιοχή

Κατά την παραμονή σας στο Περτούλι και την Ελάτη μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τα πανέμορφα ορεινά χωριά όπως το Νεραιδοχώρι για να γευτείτε τις παραδοσιακές λιχουδιές, τη Δέση, την Πύρρα, και την ευρύτερη περιοχή του Ασπροποτάμου, απ’ όπου πηγάζει ο ποταμός Αχελώος, με τα διαυγή, ορμητικά νερά του!

Στο χωριό Πύλη αξίζει να επισκεφτείτε ένα από τα σπουδαιότερα βυζαντινά μνημεία της χώρας, την εκκλησία της Πόρτας Παναγιάς (ή Παναγιά των Μεγάλων Πυλών) με τις δύο ψηφιδωτές εικόνες του Χριστού και της Παναγίας καθώς και το πέτρινο γεφύρι της Πύλης, το δεύτερο μεγαλύτερο πέτρινο γεφύρι της Θεσσαλίας! Κτισμένο το 1514, αποτελούσε μέχρι και τα χρόνια του Μεσοπολέμου, το μοναδικό πέρασμα από την πεδινή Θεσσαλία προς τα χωριά της Ν. Πίνδου και την Άρτα. Επισκεφτείτε τέλος την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Δολιανών, χτισμένη το 18ο αιώνα, ένα πραγματικά μοναδικό χριστιανικό μνημείο με 13 τρούλους (σε απόσταση 1,5 χλμ από τον οικισμό Δολιανά).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Information

Find More  

Articles

Find More