Αρχαιολογικό Μουσείο
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας στεγάζει ευρήματα που προέρχονται αποκλειστικά από το νησί της Κέρκυρας και αποκαλύπτεται με αυτά η πολιτισμική παρουσία του διαχρονικά στον αρχαίο κόσμο. Στόχος του μουσείου είναι να φέρει σε επαφή τον επισκέπτη με τον αρχαίο πρόγονό του, μέσω των δημιουργημάτων του.

Ασιατικό Μουσείο
Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας, το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Άπω Ανατολής και της Ινδίας, στεγάζεται στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου

Casa Parlante
Το «ζωντανό» μουσείο της Κέρκυρας
Το Casa Parlante είναι ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, βαδίζοντας τη Strada Reale (την εμπορική ραχοκοκαλιά της πόλης και μέρος καθημερινών κοινωνικών συναντήσεων – Cale d’ Erbe o dei Mercanti, σημερινή Νικηφόρου Θεοτόκη), συναντάμε το Casa Parlante.

Μουσείο Χαρτονομισμάτων Κέρκυρας
Κέρκυρα Μουσεία
Στο ιστορικό κτίριο της Ιονικής Τράπεζας, εκεί όπου λειτούργησε ουσιαστικά η πρώτη ελληνική τράπεζα, το 1839, όταν ακόμα η Κέρκυρα, όπως και τα υπόλοιπα Επτάνησα ανήκαν στην Ιόνια Πολιτεία, κάτω από την Προστασία της Αγγλικής Αρμοστείας, θα δείτε να ξεδιπλώνετε μπροστά σας η οικονομική, κι όχι μόνο ιστορία της Ελλάδας.

Μουσείο Θαλάσσης Κέρκυρας
Ένα μουσείο διαφορετικό από τ’ άλλα, το Μουσείο Θαλάσσης, μπορείτε να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στις κοσμοπολίτικες Μπενίτσες, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πόλη της Κέρκυρας. Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία του δύτη και συλλέκτη Ναπολέοντα Σαγιά, ο οποίος προχώρησε στην ίδρυση του το 1989, και όπως λέει και ο ίδιος «μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες γεμάτες περιπέτειες και κινδύνους από τους κυκλώνες, τις παλίρροιες, τα δηλητηριώδη φίδια, τους κροκόδειλους και τους καρχαρίες των τροπικών θαλασσών και νησιών, εγώ και η οικογένεια μου καταφέραμε να συλλέξουμε πάρα πολλά είδη από τον όμορφο κόσμο του βυθού της θάλασσας.