Οι κρυμμένοι θησαυροί του Μυστρά

Αφιερώματα Προορισμοί Λακωνία

Λίγα λόγια για τον Μυστρά

Ο Παυσανίας και ο Θουκυδίδης μαρτυρούν ότι στο Μυστρά , στην Αρχαία Ελλάδα, στο χάσμα του Καιάδα οι Σπαρτιάτες ……

εκτελούσαν τους εγκληματίες . Επίσης  τους ιερόσυλους, τους προδότες και ίσως τα καχεκτικά νεογέννητα παιδιά τους. Λίγο έξω από το χωριό Τρύπη, κοντά στη Σπάρτη,  ανεβείτε με προσοχή τα 118 σκαλοπάτια, νιώθοντας τον φυσικό κλιματισμό του απύθμενου σπηλαιοβάραθρου.

καιαδας

Moυσείο Ελιάς και Ελληνικού λαδιού

Ένα τέτοιο μουσείο δεν θα μπορούσε να υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα πλην της Πελοποννήσου. Στο παλιό πέτρινο διώροφο κτήριο της Ηλεκτρικής Εταιρείας στεγάζεται το πιο σύγχρονο μουσείο της Λακωνίας. Παρουσιάζει την ιστορία της ελιάς και της παραγωγής του ελαιόλαδου στην Ελλάδα, αλλά και τις πολλαπλές χρήσεις του λαδιού στη διατροφή, την υγιεινή, την τέχνη, τη θρησκεία.

moyseio elias sparth

Ναός Παναγιάς Λαγκαδιώτισσας

15 λεπτά περπάτημα από το χωριό Παρόρι και θα φτάσετε στο σπήλαιο με το άνοιγμα στο φαράγγι της Λαγκαδιώτισσας. Στο βάθος του, χτισμένο πάνω στο ασβεστολιθικό πέτρωμα, είναι το εκκλησάκι της Παναγίας, με αγιογραφίες του 1920. Αυθεντικό και βαθιά κατανυκτικό αξιοθέατο, αξίζει την προσοχή σας.

Ναός Παναγιάς Λαγκαδιώτισσας

Μυστράς: ταξίδι σε βυζαντινή καστροπολιτεία
Ο δρόμος ελίσσεται. Στο ταξίδι σας στην Πελοπόννησο, θα την αναγνωρίσετε με την πρώτη ματιά: η βυζαντινή καστροπολιτεία λάμπει από μακριά, κτισμένη στον φυσικά οχυρό λόφο της. Ξεχωρίζετε τα τείχη, τους τρούλους, τα καλντερίμια που αυλακώνουν την πλαγιά. Αδύνατον να αντισταθείτε στη μυστηριακή γοητεία που ασκεί ο Μυστράς. Η περιήγηση εκεί είναι ένα ταξίδι στην ιστορία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Το 1989 με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Unesco, ο Μυστράς εγγράφηκε ως πολιτιστικό αγαθό στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>