Αθήνα – Πολιτισμός, Πλούτος και Ιστορία

Αφιερώματα Προορισμοί Ελλάδα

Αθήνα – Πολιτισμός, Πλούτος και Ιστορία

Από το Θησείο μέχρι την Πνύκα, τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Πλάκα με τα Αναφιώτικα και το Μοναστηράκι εκεί απλώνετε  η Αθήνα – Πολιτισμός, Πλούτος και ΙστορίαΘαυμάστε αρχαιολογικούς χώρους, αρχαία και βυζαντινά .  Μνημεία, ναούς, νεοκλασικά κτήρια με μεγάλη ιστορία.Η Ακρόπολη με τον Παρθενώνα και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης -από τα καλύτερα αρχαιολογικά μουσεία σε όλον τον κόσμο

μουσειο κυκλαδικης τεχνης

Μουσεία, όπως το Εθνικό Αρχαιολογικό . Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων . Το Πολεμικό Μουσείο, το Νέο Μουσείο Μπενάκη, το Νομισματικό Μουσείο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης . Δεκάδες άλλα σε ολόκληρη την Αττική . Θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις σας για την Αθήνα και τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από τις συλλογές και τις εκθέσεις τους.

ναος του ποσειδωνα - σουνιο

Όπως και η Εθνική Πινακοθήκη, το Πλανητάριο, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού . Δεκάδες γκαλερί και χώροι τέχνης στο κέντρο της πόλης. Στο Σούνιο θα σταθείτε εκστατικοί μπροστά στον επιβλητικό ναό του Ποσειδώνα.Στην Αίγινα θα αισθανθείτε τη μοναδική ενέργεια, που αποπνέει ο ναός της Αφαίας Αθηνάς, σε υπέροχη πευκόφυτη τοποθεσία.

ναος Αφαιας Αθηνας Αιγινα

Αθήνα – Πολιτισμός, Πλούτος και Ιστορία ….. αυτή είναι η Ελλάδα

Τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα πολιτισμού στην Αθήνα

1. Ο Παρθενώνας: Το αρτιότερο αρχιτεκτονικά και το πιο λαμπρό δημιούργημα της Δημοκρατίας της Αθήνας, κτισμένος την περίοδο της μεγαλύτερης ακμής της.

2. Προπύλαια: Σύνθετο μνημειώδες οικοδόμημα στην κεντρική είσοδο της Ακρόπολης, κτισμένο  από λευκό μάρμαρο Πεντέλης.

3. Ερεχθείο: Πολυσύνθετο οικοδόμημα από πεντελικό μάρμαρο, χρονολογείται από το 420 π.Χ. και θεωρείται μοναδικό δείγμα ώριμου ιωνικού ρυθμού.

4. Ναός της Αθηνάς Νίκης: Κομψοτέχνημα της Αθήνας των κλασικών χρόνων, χτισμένο από τον Καλλικράτη, ιωνικού ρυθμού με μια σειρά από τέσσερις μονολιθικούς κίονες.

5. Νέο Μουσείο της Ακρόπολης: Σπουδαία εκθέματα, αρχιτεκτονική, αλλά και σύγχρονη μουσειακή αντίληψη. Ένα στολίδι στο κέντρο της Αθήνας.

6. Εθνικό Ιστορικό Μουσείο: Μόνιμη έκθεση για την ιστορία της Νεότερης Ελλάδας.

7. Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Εξαιρετικά εκθέματα από τους αρχαίους πολιτισμούς του Αιγαίου, με έμφαση στην κυκλαδική τέχνη.

8. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο.

9. Εθνική Πινακοθήκη: Περιλαμβάνει περισσότερα από 15.000 σημαντικά ζωγραφικά έργα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>