Τα Υστέρνια

Ταβέρνες , Ταβέρνες Κυκλάδες , Ταβέρνες Τήνος , Ελληνική Κουζίνα , Εστιατόριο , Ψησταριά , Ταβέρνα

Τα Υστέρνια

Τα Υστέρνια

Η ταβέρνα  ονομάζεται «Τα Υστέρνια» και βρίσκεται στο χωριό Υστέρνια, ένα ορεινό χωριό περίπου 20χλμ από τη χώρα της Τήνου. ‘Έχει  καταπληκτική θέα στο μικρό λιμανάκι που βρίσκεται λίγο παρακάτω αλλά και σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Λειτουργεί εδώ και 13 χρόνια και φροντίζει για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών. Είναι οικογενειακή επιχείρηση και όλα τα φαγητά και τα γλυκά παρασκευάζονται από εμάς. Στο κατάστημα μας οι πελάτες μπορούν να δοκιμάσουν  πολύ καλή σπιτική κουζίνα με εξαιρετικής ποιότητας ντόπια προϊόντα! Τα φαγητά μας είναι φτιαγμένα με πολύ μεράκι και πολύ γεύση. Αξίζει να δοκιμάσουν το φρέσκο  ψητό καλαμάρι, τους μαραθοκεφτέδες, τη λούζα, τους καππαροκεφτέδες, τη λαδόκολλα, ένα πολύ πρωτότυπο και πεντανόστιμο πιάτο! Επίσης μπορούν  να φάνε την καταπληκτική παραδοσιακή ομελέτα (φρουτάλια) με λουκάνικο, πατάτες και λαχανικά, και ένα πλήθος από εξίσου καλομαγειρεμένα φαγητά αλλά και αναλόγως τον καιρό φρέσκο ψάρι!

Το μαγαζί λειτουργεί από 1ή Απριλίου μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Σερβίρει καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ! Το τηλέφωνο είναι 22830-31005.

Λίγα λόγια για το νησί 

Η Τήνος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων μετά την Άνδρο και τη Νάξο. Ανήκει στις βόρειες Κυκλάδες και βρίσκεται νοτιοανατολικά της Άνδρου και βορειοδυτικά της Μυκόνου. Έχει έκταση 197 τ. χμ, αριθμεί 52 οικισμούς και οι κάτοικοι φτάνουν τους 9.701.

Στην πόλη της  Τήνου δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής ναός της Παναγίας της Μεγαλόχαρης. Κοντά στην πόλη βρίσκονται τα παραδοσιακά χωριά Μουντάδος, Καρυά, Μπερδεμιάρος, Τριαντάρος, Δυό Χωριά, Αρνάδος, Μονή Κεχροβουνίου και οι παραλιακοί οικισμοί Σκυλαντάρο, Άγιος Σώστης, Άγιο Ιωάννης Πόρτο και Λυχναφτιά.

Με εκτίμηση Άννα Νικ. Ρήγου.

Φωτογραφίες